Σελίδες

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΚΟ - Baum Zect

                                                              ΠΑΡΚΟ Baum Zect

    Τα μεγαλοπρεπή κτίρια που βρίσκονται μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο, το οποίο απέχει 50 χιλιόμετρα από το Βερολίνο, τα έκτισε ο Κάρολος Κόπιμαν  (Koopman)  πριν από 100 χρόνια και χρησιμοποιηθήκαν ως σανατόρια για φυματικούς.

    Το σανατόριο Beelitz ήταν  ένα πρότυπο νοσοκομείο για  αρρώστους και εργαζομένους για τη θεραπεία της φυματίωσης για την τότε  εποχή και παραμένει διάσημο ακόμα και σήμερα. Η ευρύτερη περιοχή του πάρκου ανήκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία και τα κτίρια είχαν  αφεθεί στη φθορά του αδηφάγου χρόνου. Όπως διαπιστώσαμε έχουν αρχίσει την αναπαλαίωση των λαμπρών αυτών κτιρίων.

     Το πάρκο είναι απέραντο δεν υπάρχει πουθενά ύψωμα και για να το θαυμάσουν οι επισκέπτες, δημιούργησαν ένα υπερυψωμένο ασφαλές σιδερένιο διάδρομο ύψους 40 μέτρων. Από εκεί πάνω δίδεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν το απέραντο πάρκο και τα κτίρια του σανατορίου.

     Τα δέντρα του δάσους είναι φυλλοβόλα αλλά και εξωτικά κωνοφόρα και σήμερα υπάρχουν 65 διαφορετικά είδη. Την άνοιξη και το φθινόπωρο δημιουργείται μια μαγευτική πανδαισία χρωμάτων που εντυπωσιάζει τους πάντες. 

    Το πάρκο δέχεται  πολλές επισκέψεις όλο το χρόνο.

                                                          Επίσκεψη 18-11-2021.

 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου