Σελίδες

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΗΡΩΑ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΓΑΛΙΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ


            ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ
            ΜΑΝΩΛΗ  ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ
        Του  ΔΑΚΑΝΑΛΗ Μανόλη πρώην αγρονόμου
       Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξαν στην Γαλιά γενέτειρα του Ολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη  η εκκλησία, οι αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, οι  χωριανοί του, με τη συμμετοχή πολλών ατόμων από τις Μοίρες και την ευρύτερη περιοχή το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου 2012. Ο Μεσαρίτης αθλητής κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο στο ακόντιο (κατηγορία F54/55/56) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου με βολή 27,37 μέτρα.   Τη διοργάνωση της υποδοχής έκανε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, ενώ  συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Βιτώρος
      Πομπή πολλών αυτοκινήτων στολισμένων με κλαδιά από ελαιόδεντρα και Ελληνικές σημαίες συνόδευσαν τον Ολυμπιονίκη Μανώλη από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ίσαμε το χωριό του τη Γαλιά. Κατά την άφιξη του στο χωριό τον υποδέχτηκαν με μπαλωθιές, έπεσε συμβολικά ένα τείχος, που είχαν κατασκευάσει  στο δρόμο  λίγο πριν από την πλατεία, όπως τα τείχη των πόλεων στην αρχαία Ελλάδα κατά την υποδοχή των Ολυμπιονικών. Οι Γαλιανοί σήκωσαν στους ώμους τους τον ήρωα Μανώλη, τον πήγαν  μέχρι την εξέδρα υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου.
      Ο συντονιστής της εκδήλωσης Γιώργος Βιτώρος προσφώνησε τον Ολυμπιονίκη Μανώλη, του ευχήθηκε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στη Βραζιλία, και στη συνέχεια διάβασε όλες τις μαντινάδες που του έστειλαν οι μαντιναδολόγοι από όλη την Κρήτη, μόλις πληροφορήθηκαν την περιφανή  του νίκη. ΄Ολες ήταν ιδιαίτερα θερμές, επαινετικές, ενθαρρυντικές και συγκινητικές για τον  μοναδικό Ολυμπιονίκη της Κρήτης.  
      Ακολούθησαν σύντομοι  χαιρετισμοί από διάφορους φορείς. Πρώτος προσφώνησε το Ολυμπιονίκη ο εφημέριος του χωριού παπά Ζαχάρης και του έδωσε ένα αγιοκωστάντινο, ενώ  ο παπά Νεκτάριος από τη Γαλιά εφημέριος της ενορίας του Αγίου Ραφαήλ των Μοιρών, τον στεφάνωσε και τον σκέπασε με την Ελληνική σημαία την οποία τίμησε.  Στη συνέχεια του απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού  Γιώργος Φασομυτάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλιάς, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πετροκεφαλίου Αλέξης Δημητρίου, η Διευθύντρια  του Σχολείου Γαλιάς κ. Αθηνά που του υποσχέθηκε ειδική τελετή στο σχολείο μαζί με τα παιδιά, ο Αντιπρόεδρος των ΑΜΕΑ κ. Πρατικάκης, ο Αρμουτάκης Γιώργος πρώην  δήμαρχος Μοιρών και αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Φαιστού. Ο  Μιχάλης Στεφανουδάκης πατέρας του Μανώλη  ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του, όπως και η μητέρα του Γιαννούλα.   Ο Διευθυντής της Εταιρείας «ΑΓΚΑΛΗ» με έδρα το Γερακάρι, που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του Μανώλη, τον συγχάρηκε και τον διαβεβαίωση ότι η Εταιρεία θα συνεχίσει να είναι χορηγός του. Τέλος η Πέλλα Δακανάλη - Παχάκη  πρώην νηπιαγωγός από τις Μοίρες, απάγγειλε ένα  ποίημα που  έγραψε στο Μανώλη και το οποίο τον συγκίνησε ιδιαίτερα. Ο Στάθης Μονιάκης  μετά τους χαιρετισμούς  διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με τα ανέκδοτα του.
    Μετά ακολούθησε γλέντι με Κρητικούς χορούς και τραγούδια, ενώ παράλληλα   προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους κρέατα και διάφορα άλλα γαστρονομικά εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού. Διαπιστώθηκε ότι όλο το χωριό ήταν στο πόδι, για να τιμήσουν τον Ολυμπιονίκη Μανώλη το δικό τους ήρωα, που ανέδειξε το χωριό τους σε όλο τον κόσμο.-
  
                                                                 Μοίρες   12 Σεπτεμβρίου  2012
     Aναρτήθηκε στο mires46.blogpot.con 14 Σ/βρίου 2012.